فیزیک

ساخت وبلاگ

امکانات وب

بیگ بنگ و جهانی که از هیچ برخواسته شد :

همان طور که گفته شد دانشمندان از طریق پژوهش ها و شبیه سازی در نهایت به این نتیجه رسیدند که سر آغاز کیهان با انفجاری بزرگ همراه بوده که طی آن انرژی عظیمی آزاد شده است.در آن شرایط پی از پدید آمدن ذره های زیراتمی مانند الکترون، نوترون و پروتون، عنصر هیدروژن و سپس هلیم پا به عرصه جهان گذاشتند. با گذشت زمان و کاهش دما، گاز های هیدروژن و هلیم تولید شده، متراکم شده و مجموعه های گازی به نام سحابی ایجاد کرد. سحابی ها محل پیدایش ستاره ها هستند و بعد ها سبب به وجود آمدن ستاره ها و در نتیجه کهکشان ها شدند.

البته نکته قابل توجه این است که بیگ بنگ صرفا یک نظریه است و نمی توان گفت که صد در صد جهان ما از هیچ برخواسته شد.

مرگ ستاره :

ستاره ها متولد می شوند؛ رشد می کندد و زمانی می میرند. پر جرم ترین ستاره های عالم زندگی خود را با انفجاری بزرگ با نام ابرنواختر به پایان می برند. یعنی در حقیقت مرگ ستاره با انفجار بزرگ همراه است که سبب می شود عنصر های تشکیل شده در آن در فضا پراکنده شود.

درون ستاره ها همانند خورشید در دمای بالا و ویژه، واکنش های هسته ای رخ میدهد. واکنش هایی از جمله هم جوشی هسته ای که طی آنها از عنصر های سبک تر عنصر های سنگین تر پدید می آید.

 

هیدروژنç هلیمçعنصر های سبک مانند لیتیم،کربن و ... çعنصر های سنگین تر مانند آهن وطلا

 

دما و اندازه هر ستاره تعیین می کند که چه عنصر هایی باید در آن ستاره ساخته شود. هر چه جرم و دمای ستاره بیشتر باشد، شرایط تشکیل عنصر های سنگین تر فراهم می شود. چنین ستارگانی پس از چندین میلیون سال نور افشانی و گرما بخشی، پایداری خود را از دست داده در انفجاری مهیب متلاشی شده اند و اتم های سنگین درون آنها در سراسر گیتی پراکنده شده است. به همین دلیل ستارگان را باید کارخانه تولید عناصر دانست.


موضوعات مرتبط: بیگ بنگ فیزیک...
ما را در سایت فیزیک دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : jooyandeganeelm بازدید : 221 تاريخ : يکشنبه 21 آبان 1396 ساعت: 14:56